Статьи

Home News

Креветки в раціоні: чим це корисно?

30.03.2021

Наш раціон має бути збалансованим та повноцінним — це ні для кого не секрет. Адже, погодьтеся: саме корисне харчування — запорука гарного самопочуття та здорового життя. Тож сьогодні ми розповімо про важливе джерело мікроелементів й білка для нашого організму. Як ви вже зрозуміли, йтиметься про креветки! Давайте разом дізнаємося, чим вони корисні.

креветки

Кому можна їсти креветки?

Усім, хто не має алергії та медичних протипоказань. Зазвичай, такий продукт допускається навіть у раціоні спортсменів та людей, які прагнуть схуднути або покращити свої харчові звички.

Жінкам регулярне вживання морепродуктів, зокрема креветок, допомагає покращити стан волосся, шкіри та нігтів. А також позитивно впливає на загальне самопочуття. В раціоні чоловіків креветки слугують природним регулятором рівня тестостерону: про це свідчить низка досліджень.

Вітаміни та мікроелементи в креветках

Креветки — природне джерело вітамінів А, групи В, С, D, Е та РР. А також цілого списку мікроелементів, серед яких – йод, натрій, калій, залізо, сірка, мідь, фтор та багатьох інших. Також у креветках є:

Найбільш корисні — креветки дикого вилову. Проте особини, які вирощені в умовах ферми, теж можна їсти: просто переконайтеся, що виробник дотримувався необхідних стандартів. 

Чи впливає спосіб вирощення креветок на їхній смак? Так. Точнісінько так само, як і різне середовище вилову: тихоокеанські креветки смакують по-іншому, ніж середземноморські. Проте якщо ви не ресторанний критик чи професійний шеф-кухар, то навряд чи ця різниця буде для вас надто разючою.

креветки

Факти про користь креветок

А тепер — декілька цікавих фактів яких ви, напевно, не знали:

Й наостанок — в якому вигляді краще їсти креветки. Насправді вони чудово смакують приготовані різними способами: смажені, варені, фрі. Тож не зволікайте: замовляйте доставку з ресторану Анчоусна. Адже саме там — найбільший вибір страв з креветками у Львові. Бажаємо смачного!

Новости