Статьи

Home News

Ноутбук впав, а екран перестав працювати

03.03.2021

Ноутбук впав, а екран перестав працювати

Після падіння ноутбука фізичне пошкодження екрану або інших компонентів може викликати збої в роботі дисплея. Щоб визначити причину проблеми з екраном, необхідно виконати діагностику ноутбука. Якщо пошкодження мінімально, ви можете відремонтувати його самостійно, але при значному пошкодженні потрібна допомога професіонала.

экран ноутбука

Огляньте екран ноутбука

Вимкніть ноутбук і вимкніть живлення. Огляньте екран на предмет пошкоджень, відкриваючи й закриваючи екран, щоб переконатися, що він легко переміщується. Подивіться на екран на предмет тріщин, або пошкоджень. Якщо на екрані видно зовнішні ознаки пошкодження, віднесіть ноутбук в магазин, щоб замінити екран, або зверніться до виробника для ремонту.  Ви можете відразу замінити екран ноутбука, якщо ви 100% впевнені, що проблема саме в ньому. Ціна на дисплеї ноутбука різна, ви можете подивитися в будь-якому інтернет-магазині, досить знати модель ноутбука, щоб визначити дисплей. Але якщо ви не знаєте свій ноутбук, тоді завдання ускладниться, вам знадобиться допомога фахівця.

Усунення несправностей ноутбука (ремонт)

Усунення несправностей

Підключіть ноутбук і увімкніть його, помітивши, що відбувається з екраном. Ви можете не бачити зображення на екрані, або побачити бліде чи спотворене зображення на екрані. Якщо ви нічого не бачите на екрані, перевірте ноутбук, підключивши його до зовнішнього монітора, наприклад до монітора настільного комп'ютера. Якщо дисплей на зовнішньому моніторі працює нормально, проблема в дисплеї ноутбука. Якщо ви не бачите зображення на зовнішньому дисплеї, основна причина проблеми глибше, ніж сам дисплей.

ноутбука ремонт

Проблеми з інвертором (якщо у вас старий ноутбук)

Якщо ви бачите тьмяне зображення на екрані ноутбука або проблема в тому, що зображення на екрані не залишається, проблема може бути в пошкодженні інвертора або підсвічування. Спробуйте відрегулювати рівень яскравості екрана, щоб виключити пошкодження кнопки яскравості. Зверніться в сервісну службу по ремонту ноутбуків, або до виробника для ремонту ноутбука.

Материнська плата пошкоджена

Якщо материнська плата була пошкоджена при падінні ноутбука, ви можете нічого не побачити на екрані, коли ноутбук включений, або коли ви підключаєте його до зовнішнього монітора. Пошкодження материнської плати також може проявлятися у вигляді білого або кольорового екрану, ліній на екрані, або інших зображень, які не мають сенсу. Заміна материнської плати - завдання, яке слід довірити професіоналу.

ноутбука ремонт

Відмова роботи жорсткого диска

Якщо ви чуєте скрип або механічні клацання (чорний або білий екран) під час завантаження ноутбука, вимкніть його, це означає, що жорсткий диск, швидше за все, пошкоджений. Жорсткий диск в більшості ноутбуків можна замінити легко. Він, як правило, повинен легко вислизнути після видалення декількох гвинтів. Зверніться до керівництва користувача для отримання додаткової інформації про жорсткий диск вашого ноутбука. Після того, як ви видалите пошкоджений жорсткий диск, замініть його на новий, можете розглянути питання про варіанти відновлення даних на вашому старому вінчестері.

ноутбука ремонт

Новости